Joepie 29

Help!

We hebben de meeste gestelde vragen voor jullie hier gebundeld. Staat je vraag er niet tussen? Waarom probeer je dan niet via de chat in de tekstballon rechts onderaan?

Help artikelen

Mijn ingediende uitdaging staat niet gemarkeerd als ingediend?

Er is een verschil tussen een oplossing insturen en een uitdaging indienen.
Iedereen op het platform kan een oplossing insturen voor je groep. Zo kan iedereen samenwerken voor een uitdaging.
Dan kan de leiding, als alle oplossingen ingestuurd zijn, een uitdaging indienen met de knop onderaan de ingestuurde oplossingen.

Pas van zodra een uitdaging is ingediend kunnen er punten mee verzameld worden en staat deze gemarkeerd als ingediend.

Lees de handleiding voor meer infoformatie! https://hc.joepie29.be/handleiding

Moet heel mijn groep een Strava account hebben?

Neen, als één iemand in je wandelgroep een Strava account heeft is dat voldoende.
Voor sommige uitdagingen is het namelijk handig dat je een Strava activiteit kan door sturen om te bewijzen dat je een uitdaging hebt volbracht.

Om met heel KSA de wereld rond te wandelen tellen we wel alle Strava activiteiten op, ongeacht de wandelgroep.
Hoe meer Strava, hoe meer kilometers!

Uitdagingen voltooien

Om een uitdaging te voltooien ga je "bewijs" moeten indienen per uitdaging.
Dat kan in de vorm zijn van een Strava route, video of foto.

Lees de handleiding voor meer informatie! https://hc.joepie29.be/handleiding

Overnachtingen

Binnen het georganiseerde jeugdwerk is overnachten niet toegestaan. Dit ook niet als iedereen in een eigen tentje overnacht. Dit is zo opgenomen in het ministerieel besluit en dus bij wet verboden. 

Openbaarvervoer nemen

De regels omtrent het georganiseerd jeugdwerk zijn een uitzondering op de algemene regels van samenscholing en mogen dus doorgetrokken worden op het openbaar vervoer. Gezien een wagon een gesloten entiteit is (binnen), betekent dit maximaal 10 personen per wagon van eenzelfde groep/bubbel, exclusief begeleiding.
Hou gedurende de gehele verplaatsing je mondmasker aan. Dit is verplicht.

Opgelet, tijdens het Overlegcomité werd een nieuwe regel ingevoerd, namelijk dat er tijdens weekends en tijdens schoolvakanties enkel aan het raam mag gezeten worden in de treinen naar toeristische plaatsen (behalve voor -12-jarigen en hun volwassen begeleider).

Kijk zeker op de Ambrassade voor alle regels rond het openbaarvervoer. 

Mouwschildjes

Joepie 29 gaat misschien in een lokaal jasje door, toch voorzien wij ook deze editie een mouwschildje. Deze komen jullie kant uit na Joepie.
Is jullie deelnemersaantal veranderd? Vergeet dan zeker niet dit door te geven aan de organisatie.

Corona (en mondmaskers)

Ook tijdens Joepie, dienen we ons te houden aan de geldende maatregelen. Momenteel is het mogelijk om in als jeugdwerk in groepen van 10 personen (exclusief leiding) op stap te gaan. Zorg hierbij dat je voldoende afstand kunt bewaren van externe. Leden hebben steeds een mondmasker bij, leiding dragen mondmaskers. Iedereen houdt in de mate van het mogelijke afstand.

Uitdagingen

Ben je opzoek naar de uitdagingen en meer info over Joepie 29 Highland Challenge?
Neem dan zeker een kijkje in het infoboekje dat de joepieverantwoordelijk heeft ontvangen of neem een kijkje op: https://www.joepie29.be/downloads.
Binnenkort kan je op dit platform hier ook alles over vinden!

Tochten maken

Voor Joepie 29 vragen we iets meer dan normaal van jullie als leiding. Door de situatie is het onmogelijk om voor elke groep tochten te leggen en de regels in acht te nemen. Daarom is deze taak voor jullie. Is het dan de bedoeling dat elke tocht gecodeerd is en vloeiend in elkaar overloopt? Neen, aan de hand van de uitdagingen is het de bedoeling om leuke wandelingen te zoeken. Je kan eventueel een tocht coderen, maar we verwachten zeker niet dat elke tocht met tochttechnieken is. Nog vragen? Mail naar joepie@ksa.be en JOKO helpt je graag verder met tochttechnieken.

Samen eten

Bij groepen ouder dan 12 jaar houd je afstand tussen alle deelnemers en begeleiding door bv geschrankt te zitten. De min. afstand van 1,5m moet gegarandeerd worden. Let hierbij sterk op dat er zeer veilig wordt omgegaan met opscheppen van eten, dat bestek niet wordt doorgegeven en er voldoende afstand wordt gehouden tijdens het eten.
Er mag dus eten gemaakt worden, met inachtname van alle hygiënemaatregelen (mondmasker, afstand tussen kookploeg, handhygiëne).

Sanitair en Water

Ga op zoek naar openbare toiletten en zorg ervoor dat je hierlangs kan wandelen.
Neem ook een schopje en toiletpapier mee als het te dringend is onderweg.
wandel je een dag in eigen buurt? Zorg dan dat jullie in het midden van jullie tocht opnieuw aan het lokaal passeren, zo kunnen jullie drinkbussen bijvullen en naar het toilet gaan.
Zorg dat jullie voldoende water meehebben op jullie tocht.

2 groepjes van 10 die dezelfde wandeling doen, kan dat?

Dat kan, maar we raden daarbij aan om zeker een uur tussen te laten. Jullie kunnen bijvoorbeeld ook opteren om de routes andere dagen te wandelen. 

Tips voor de leden te motiveren uit bed te komen :)

De uitdaging is om 4 dagen samen te wandelen, post ook foto’s op jullie sociale media met daarop bv iedereen nog in de running, geen opgevers op dag 1…

Speel met tijdstippen: Doe de ene dag een dauwtrip, begin de andere dag om 10u, zo kunnen de leden zeker ook eens uitslapen :D

Gemeenschappelijke sociale media om andere groepjes op de hoogte te houden. Neem foto’s stuur die naar elkaar door, maak er bijvoorbeeld onderling een wedstrijd van

Teambuilding: als leden beslissen om niet mee te doen, missen ze wel echt een teambuilding

Ontspanning is ook belangrijk ga aan de slag met de tips in de brochure, zet de afspeellijst op, maak een mascotte,…

Wandelen door gemeenten die jeugdwerk verbieden

Jammer genoeg zijn er gemeente die de maatregelen op hun grondgebied strenger maken dan deze opgelegd door het Overlegcomité. Het is dan ook niet mogelijk om door deze gemeenten je tochten te leggen. Hou hier rekening mee. Wij houden hier zo goed mogelijk bij welke besturen jeugdwerk verbieden.

Gemeente
Zaventem (momenteel tot en met 5 april)
Lint (geen data)

Wandelen over de landgrenzen

We raden ten stelligste af om landsgrenzen over te steken. In principe zal politie geen mensen beboeten die onbewust (per ongeluk) de grens oversteken, maar in het kader van een georganiseerde activiteit is dit zeer moeilijk te verantwoorden. Er zullen meer en strengere grenscontroles gevoerd worden en in onze buurlanden gelden strengere regels dan in België, ook wat betreft het binnenkomen van dat land.

Herverdelen van de groepjes

Het is niet toegestaan de groepjes steeds te laten wisselen van samenstelling. Elke groep blijft dus gedurende heel Joepie hetzelfde. 

Wie kan er zich allemaal registreren op dit platform?

Alle leden van de ingeschreven groepen en hun leiding. Is er leiding bijgekomen, maar heb je dit nog niet doorgeven, stuur dan zeker naar joepie@ksa.be zo brengen wij dit voor hen ook in orde. 

Waarvoor dient dit platform?

Op het Joepie 29 Highland Challenge platform kan iedereen die meedoet volgen hoe Joepie loopt. Leden en leiding kunnen opdrachten indienen, de livestream volgen, nieuwsitems volgen en kijken hoeveel kilometers er al gestapt zijn.

Je kan een handleiding downloaden op: https://hc.joepie29.be/handleiding